ontwerpburo Chantal van Dillen
   
     
   
 
     
   
   

Doelgroepen en plattegrond

Haalbaarheidsstudies en vlekkenplannen

Verbouw, plugin of topop

feng shui

 

 

 

 

 

Doelgroepen en plattegrond
De huidige woningmarkt is een kopersmarkt. Waar vroeger een standaard woning verschillende doelgroepen kon behagen, zo divers mag het woningaanbod vandaag de dag zijn. Je eigen lifestyle, je eigen woning.
Nog steeds wordt er te weinig variatie aangeboden op de woningmarkt. Plannen van architecten sluiten vaak niet aan bij de wensen van de uiteindelijke kopers. Er wordt bij de ontwikkeling van nieuwe woningen nauwelijks gekeken naar het individu. Uit de praktijk blijkt dat het noodzakelijk is de individuele behoeftes te vertalen in nieuwe plattegrond typologieën. Een woning met een goede plattegrond, toegespitst op een specifieke doelgroep vaak heel snel verkocht. Vaak is het zelfs gewenst om maatwerkplattegronden te ontwikkelen, gemaakt voor de individuele klant.

Een greep uit de projecten waar we plattegronden hebben herontwikkeld zijn o.a. de Kaas van Koolhaas, Spinoza en de Willem Ruyslaan te Rotterdam, Londonhaven te Purmerend, Ode te Amsterdam. De meeste plattegronden zijn daarna zeer snel verkocht.
Chantal van Dillen wordt in de wandelgangen al de plattegronden-koningin genoemd..
Wilt u meer informatie over deze dienst of voorbeelden van projecten, of wilt u onderzoeken wat we voor uw project kunnen betekenen, neem dan contact met ons op info@bureauvandillen.nl

De Kaas van Koolhaas is een uniek ontwerp van Rem Koolhaas in het centrum van Rotterdam.
Maar hoe kun je hier wonen? Op basis van een aantal vastgestelde lifestyles door Communicatieburo ´t Idee hebben wij woningtypes ontwikkeld die kunnen worden ingeplugd in het gebouw.
Enkele voorbeelden zijn de woning voor het ´Sex and the City`meisje, de woning voor de Aziaat, en de woning voor de Apple-fanaat.

Voor Londonhaven te Purmerend hebben we in opdracht van de Bouwcompagnie appartement type E gerestyled. Het mooist gelegen appartement van het hele complex werd slecht verkocht vanwege de indeling van de plattegrond. We hebben nieuwe plattegronden ontwikkeld toegespitst op een bepaalde doelgroepen. Inmiddels zijn de meeste appartementen verkocht met de nieuwe plattegronden.

In het project ODE aan het Oosterdok in Amsterdam hebben we in opdracht van MAB Development een aantal appartementen heringedeeld om een betere verkoopbaarheid te bevorderen. Er is gekeken naar de routing binnen het appartement. De badkamers en keukens zijn heringedeeld en voorzieningen zijn getroffen om kasten te plaatsen. E.e.a. afgestemd op van te voren vastgestelde stijltypes van potentiele kopers.

Voor een nieuwbouw projectaan de Willem Ruyslaan in Rotterdam van Geurtz en Schultze architecten is de ontwikkelaar op zoek naar plattegrond indelingen die de potentiële kopers zal aanspreken.
Er wordt uitgegaan van 4 doelgroepen. Het jonge stel, de ZZP-ers, de 55+ ers en professoren aan de Erasmusuniversiteit. Verder krijgt het gebouw een duurzame, ecologische stijl, veel licht en veel groen in de vorm van wintertuinen, ook in de woningen zelf.

De woningen in het project Spinoza van het Engelse architectenbureau Allies & Morrison aan de Coolsingel in Rotterdam worden verder uitgewerkt en toegespitst op de potentiele kopers. De doelgroep is één –en twee persoonshuishoudens die het hip vinden, en het geld hebben om in de binnenstad te wonen.
De plattegronden zijn in opdracht van MAB Development opnieuw ingedeeld met een goede routing in de woning, ruime badkamers en inloopkasten behorend bij de slaapkamers. Er zijn opties meegenomen voor kookeilanden, tweede badkamers en ruimte voor logées.